woensdag 20 juli 2011

Meloenijs

Meloenijs, door JustWouter en NoosFramboos

De ingrediënten:
  • 300ml slagroom
  • 175gr witte basterd suiker
  • 1 rijpe meloen naar keuze.
  • 1 citroen

De ingrediënten die we hebben gebruikt:
  • 375ml slagroom
  • 175gr bruine basterd suiker, + 2el
  • 1 te rijpe galiameloen
  • 1 sinaasappel
  • 1 zakje vanille suiker

De bereidingwijze:
Doe de slagroom en suiker in een pan en breng aan de kook
roer tot de suiker is opgelost en neem de pan van de warmtebron
Doe de stukjes meloen met het citroensap in de keukenmachine en draai glad.
Schenk het slagroommengsel over de meloenpuree en draai tot alles goed gemengd is
Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai tot halfbevroren ijs, schep het in een diepvriesbak en bewaar tot gebruik in de vriezer.

De bereidingswijze volgens ons:
Koop 375 ml slagroom, omdat je de rest in huis hebt.  En kom er thuis achter dat je  de citroen vergeten bent. Wat niet uitmaakt, want sinaasappel werkt net zo goed.
Doe de slagroom en bruine basterd suiker in een steelpannetje op een laag pitje, en roer door het slagroom mengsel tot de suiker opgelost is. Snij ondertussen de meloen en een halve sinaasappel in stukjes en pureer met een staafmixer. Vervolgens gooi je er een zakje vanillesuiker bij, omdat dat fucking awesome is. Nog even doormixen en daarna het slagroommengsel er door heen roeren. Giet het mengsel dan in een diepvriesbak en bewaar in de vriezer. Kom er na ongeveer een uur achter dat je het ijs eigenlijk non-stop zou moeten doorroeren. en roer het daarom elk uur eventjes door. Na ongeveer 4,5 uur in de vriezer  is het net niet klaar, maar wel lekker :)

Liefs, Naomi.

Bron Recept

1 opmerking: